Aktivnosti

Arilje – prestonica malina sve vidljivija i na sportskoj mapi Srbije

Predsednik opštine Predrag Maslar i direktor Sportsko turističkog centra Saša Luković zaslužni za brojne aktivnosti u Arilju

Kada bilo gde u Srbiji pomenete mesto Arilje, gotovo svi pomisle na maline, a jedan deo na tekstilnu industriju. Ali u poslednjih nekoliko godina nije baš tako. Sport u Arilju jača, o mlađim kategorijama i raznim sportsko-kulturnim manifestacijama daleko se čuje.

Jedan od onih koji je zaslužan za to je i Saša Luković, direktor Sportsko turističkog centra Arilje. Opština na čelu sa mladim predsednikom Predragom Maslarom ulaže u sport više nego ranije i to se odmah vidi.

foto STC Arilje

„Našom dvoranom ponosili bi se i mnogi veći gradovi. Odlično je održavamo i ponosni smo na naše odbojkašice iz Budućnost Nec, rukometaše kluba Arilje i košarkaše kluba Klik. U dvorani imamo i puno drugih aktivnosti, od manjih olimpijskih i neolimpijskih sportova. Uz to, pored hale je i fudbalski stadion gde utakmice igra naša Budućnost. Moram da pomenem predsednika opštine Maslara. On sa svojim timom ima razumevanja za naše potrebe, kao i potrebe klubova i Sportskog saveza Arilje“, istakao je Saša Luković, nekadašnji rukometaš i diplomirani profesor fizičkog vaspitanja.

foto Klik Arilje

Maj i jun su prepuni dešavanja u Arilju. Dan opštine se uvek posebno slavi.

„Dan opštine Arilje, koji obeležavamo 18. maja, posebno je važan. Tada svi mogu da uživaju u besplatnim dešavanjima na nekoliko lokacija. Centralna će se održati koncertom na Gradskom trgu. A na terenima OŠ „Latvica“ održaće se Sportske igre mladih, za decu iz naše opštine. Zatim, 20. maj je rezervisan za tradicionalno takmičenje u ribolovu, već sledeći dan na redu je Zlatni kotlić na plaži na Rzavu. Do kraja maja i u junu imaćemo turnire u motokrosu, malom fudbalu i odbojci. Za decu neplivače organizujemo besplatnu školu plivanja, dok ćemo imati i dva velika regionalna atletska okupljanja, trku Kolor ran i takmičenje Brzinom do zvezda“, istakao je Saša Luković.

foto STC Arilje

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button