Aktivnosti

„Priroda i društvo – za čistu planetu i zdravu naciju“

Ferijalni savez Novi Beograd pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda organizovao je projekat od društvenog značaja za čitavu naciju, pa i planetu.

Ferijalni savez Novi Beograd pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda prošle godine je organizovao niz poučnih i korisnih akcija, a ovu 2024. je počeo još jednim projektom od društvenog značaja za čitavu naciju.

Sam naziv „Priroda i društvo – za čistu planetu i zdravu naciju“ govori koliko je potrebno da svi mi moramo biti svesni značaja upravo tih reči.

„Ako ne vodimo računa na okolinu, ni priroda neće voditi računa o nama“, istorijska je teza, ali da je se pridržavamo te činjenice?!

Upravo na to su ukazali agilni ljudi iz Ferijalnog saveza Novog Beograda današnjim školarcima, a budućim velikim ljudima, jer znamo svi i za izreku – „Mens sana in corpore sano“, što sa latinskog znači „U zdravom telu drav duh“.

Jedno s drugim je povezano, a onda dolazi i treće – ne samo zdravlje pojedinaca, već zdravlje nacije. Pa četvrto – čistija planeta. Pa peto – druženje u prirodi, zbog čega je svojevremeno čuveni školski predmet dobio naziv „Priroda i društvo“.

Tokom skoro dvomesečne akcije Ferijalni savez Novi Beograd ukazao je školarcima, pa i na sportski način, kako se čuva priroda – akcijom čišćenja Miljakovačke šume i dela Kosmaja kraj Beograda.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button