Aktivnosti

Sportski turizam: Zlatiborci na sastanku kod ministra Gajića

Ministar sporta Zoran Gajić primio Milana Stamatovića i Nikolu Novakovića, razgovaralo se o unapređenju saradnje

Planina Zlatibor je već godinama mesto gde se pripremaju naši najbolji klubovi u raznim sportovima. Veliki broj otvorenih terena, kao i velelepna dvorana TRK Zlatibor, kao i nadmorska visina, garancija su za sjajne pripreme.

Ipak, čelni ljudi opštine Čajetina imaju još puno planova i ideja, a njih su predočili i na prijemu u Beogradu, ministru sporta Zoranu Gajiću. Ministar je primio u svom kabinetu Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina i Nikolu Novakovića, direktora TRK Zlatibor.

„Razgovarali smo o unapređenju saradnje, proširenju i razvoju sportske infrastrukture i razvoju sportskog turizma na ovoj opštini. Zlatibor nudi sve uslove za pripreme vrhunskih ekipa. Crvena zvezda i Partizan sa svojim seniorskim ekipa, u raznim sportovima česti su gosti kod nas. Ove godine imali smo i košarkaške i fudbalske timove iz Francuske, Emirata, Švedske, Islanda, Irana i Kazahstana. Uz seniore, veliki broj klubova šalju svoje klince na kampove, koje posećuju vrhunski sportisti. Na kampovima smo imali rukomet, softbol, boks, moto trke, odbojku. A da smo sjajni organizatori sportskih dešavanja govori i već nekoliko održanih turnira ABA dva košarkaške regionalne lige, kao i puno fudbalskih turnira. Predsednik opštine Stamatović ima sjajnu viziju i sledi još puno iznenađenja kada su novi tereni u pitanju, kao i sređivanje kompleksa oko dvorane“, istakao je Nikola Novaković.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button