Aktivnosti

KOMPANIJSKI SPORT: Tašmajdan najbolji, medalje i za Adu Ciganliju, TOB, Nostalgiju…

Srpska federacija kompanijskog sporta nastavila tradiciju održavanja Zimskih igara i napravila lepu uvertiru u Evropske kompanijske sportske igre 2024. na Jahorini

Četvrte zimske kompanijske sportske igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta tradicionalno su održane na Jahorini. I ovog marta viđene su viteške borbe u brojnim nadmetanjima, a kao i svake godine – pobedilo je prijateljstvo.

foto Goran Anđelković

Učesnici Igara, zaposleni iz naših velikih kompanija, nisu krili zadovoljstvo tokom pet dana boravka na planinskoj lepotici kakva je Jahorina, pa u Srpskoj federaciji konpanijskog sporta s pravom konstatuju da je uspela uvertira u Evropske kompanijske sportske igre, koje će Srbija s Republikom Srpskom organizovati naredne zime.

Više od 3.000 takmičara iz kompanija širom Evrope očekuje se 2024. na Jahorini, što će biti kruna rada i postojanja mlade, a već uspešne organizacije kakva je Srpska federacija kompanijskog sporta s predsednikom Velizarom Đerićem na čelu.

foto Goran Anđelković
foto Goran Anđelković

Nadvlačenje konopca na snegu, skijanje, obaranje ruku, streličarstvo, stoni tenis, pikado, bilijar, šah… Samo su neki od sportova i aktivnosti koje Srpska federcija kompanijskog sporta svake godine uvrštava u svoj program. Na svim poljima vidljiva su prava uzbuđenja, što svaki put nailazi na visoku ocenu Evropske i Svetske federacije kompanijskog sporta. 

Baš takav slučaj je bio i sada, a među najboljima su se istakli: SC Tašmajdan, JP Ada Ciganlija, grupa Nostalgija, Turistička organizacija Beograd.

Srpska federacija kompanijskog sporta
foto Goran Anđelković

Srpska federacija kompanijskog sporta u junu će tradicionalno organizovati Letnje kompanijske sportske igre u Agija Triadi kraj Soluna, dok su sledećeg marta na programu masovne Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini. 

Ovo drugo će posebno biti zanimljivo imajući u vidu da će se ujedno obeležavati i 40 godina od čuvenih Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

foto Goran Anđelković

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button