BeogradSrbija

Besplatni vrtići i jaslice od 1. septembra? Slavko Gak: Podsticaj podizanja nataliteta

Odluka nije konačna, ali se uveliko radi na tome da se sprovede u delo

Najava države da bi od 1. septembra mogli da budu besplatni vrtići obradovala je sve roditelje, a tim povodom oglasio se i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.

„Grad Beograd je spreman da inicijativu predsednika Aleksandra Vučića u vezi sa besplatnim vrtićima sprovede kada se odluka o tome donese. Apsolutno podržavamo svaku meru sa ciljem podsticaja natalitetne politike Srbije i kao najveća lokalna samouprava u Srbiji tome značajno doprinosimo. Prvi korak je bio podizanje obuhvata dece predškolskim obrazovanjem, pa smo sa nekadašnjih oko 45.000 dece u vrtićima danas došli do oko 80.000 dece u predškolskim ustanovama, što je obuhvat od oko 75 odsto. Naš cilj je da svi roditelji imaju obezbeđeno mesto u vrtiću, jer su ove ustanove značajna podrška njima i važne su u procesu ranog obrazovanja dece. Vrtići su i značajan faktor u procesu planiranja proširenja porodice što je jedan od najvažnijih ciljeva ne samo Beograda, već cele Srbije.
Grad Beograd je finansijski stabilan za dalje, veće korake u podršci i podsticanju rađanja“, napisao je Slavko Gak na Instagramu.

Odluka o besplatnim vrtićima, privatnim i državnim, još nije konačna, ali kako je rečeno – radi se na tome.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button