BeogradTop vesti

Grad Beograd nabavlja 100 novih tramvaja

Kupovina novih tramavaja za potrebe GSP „Beograd“ i obnavljanje tramvajskog podsistema, najavljuje se godinama, ali raspisivanja javnih nabavki za njihovu kupovinu nije bilo. Da će kupovine novih tramvaja doći konačno na dnevni red, ukazuju izjave gradonačelnika Aleksandar Šapićća na ovu temu.

Šapić je u nekoliko navrata ove godine istakao da se otvara mogućnost za pregovore oko nabavke novih vozila. Govoreći o obnavljanju voznog parka GSP-a, Šapić je u toku ovog proleća i leta najavio da je ideja da se između ostalog kupi i 100 tramvaja dodajući da će, ako se trenutni planovi o nabavci novih vozila ostvare, u roku od dve do tri godine praktično biti obnovljen celokupni vozni park najvećeg beogradskog javnog prevoznika.

foto Beoinfo

Da ovoga puta najava kupovine novih tramvaja nije bez osnova ukazuje i najavlljeni dnevni red predstojeće sedice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 13. septembar, a na kojoj će se, između ostalog, naći i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu, ali i Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o dugoročnom finansijskom zaduženju GSP Beograd.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button