Beograd

Hotel Moskva obeležava 115 godina postojanja

Davne 1908. godine, 14. januara, Kralj Petar I Karađorđević, uz koncert Kraljeve garde, svečano je otvorio Palatu osiguravajućeg društva Rosija koju danas poznajemo pod imenom - hotel Moskva!

Kada bi zidovi hotela Moskva mogli da progovore, kakva bi to priča bila… A fascinantna priča je i bez toga, jer hotel bogate istorije i tradicije u srcu Beograda danas slavi 115. rođendan.

Davne 1908. godine, 14. januara, Kralj Petar I Karađorđević, uz koncert Kraljeve garde, svečano je otvorio Palatu osiguravajućeg društva Rosija koju danas poznajemo pod imenom – hotel Moskva!

Kako je Beograd postajao veći i moderniji i hotel Moskva je zauzimao sve važnije mesto u njegovoj istoriji, te je tako danas jedan od najstarijih i najznamenitijih hotela u našoj zemlji, koji je svakako mnogo više od hotela.

Od njegovog osnivanja kroz ovaj hotel prošlo je više od 40 miliona ljudi, najrazličitijih gostiju, kao i važnih imena naše i svetske istorije. Pa tako ljudi koji vode ovo turističko i kultno zdanje u prestonici Srbije vole da kažu:

„Hotel Moskva je Nušić, Andrić, Kapor! Hotel Moskva je Rej Čarls, Toma Zdravković, Pavaroti! Hotel Moskva je Orson Vels, De Niro, Bred Pit!

„Beograd – to Vam je Hotel Moskva, a Hotel Moskva – to ste Vi!

Ponosni smo što smo bili deo vaših venčanja, ljubavnih pomirenja, tajnih susreta, pregovora i svih onih malih i velikih trenutaka koji čine život!

Ponosni smo što smo i dalje tu da zajedno volimo, odrastamo, ispisujemo neke nove stranice ne zaboravljajući našu istoriju koja nas je oblikovala i načinila ljudima kakvi smo danas“, stoji u objavi hotela Moskva na Instagramu.

foto Hotel Moskva

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button