Beograd

Veliki broj građana odazvao se akciji „Da nam reka Sava bude zdrava“

Nekoliko tona različitog otpada uklonjeno u jednom danu s priobalja reke na prostoru opštine Savski venac

Veliki broj građana juče je došao da se pridruži gradskim i državnim čelnicima kako bi ulepšali obalu reke Save. Podršku akciji pružili su JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, kao i vodoprivredna preduzeća „Beogradvode“ i „Galovica“. Sav otpad koji su zajedno prikupili po završetku akcije bio je uredno razvrstan, odložen i recikliran.

„Organizovali smo ovu akciju čišćenja reke kao jedan od pokazatelja da vodimo računa o našim rekama, ali i kao primer odlične saradnje između grada i državnih institucija, koju bi želeli da proširimo na teritoriji cele Srbije. Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte“, istakao je direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović.

foto GO Savski venac

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je da mu je čast da kao predstavnik ministarstva podrži ovu akciju.

„U susret Međunarodnom danu reke Save, koji se obeležava 1. juna, dužni smo da sprovedemo ovakvu akciju i time ukažemo na negativne posledice neadekvatnog odlaganja otpada, jer pravilno upravljanje otpadom jeste i mora biti osnov zaštite životne sredine“, naglasio je Dujanović. 

foto GO Savski venac

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović naveo je da se opština brojnim aktivnostima trudi da bude primer kako jedna centralna gradska opština brine o očuvanju prirode i zdrave životne sredine. On je podsetio da je ova akcija simboličnog naziva „Da nam reka Sava bude zdrava“ nastavak onoga što je zajednički započeto 2019. godine, kada je očišćen deo priobalja i šetališta na ponos svih građana koji pored reke provode vreme.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button