AktivnostiKompanijski sport

Srbija na 24. Evropskim kompanijskim sportskim igrama: Ovacije našem timu u Bordou

Srpska federacija kompanijskog sporta dobila trećeg člana u komisijama Evropake federacije kompanijskog sporta - posle Mirjane Đerić i Žarka Gvera u najvišem telu je i Velizar Đerić

Na svečanom defileu 7.000 takmičara iz 26 zemalja, ekspedicija Srbije nagrađena je ovacijama na otvaranju 24. Evropskih kompanijskih sportskih igara u Bordou.

Igre u čuvenoj francuskoj regiji vina trajale su pet dana, a Srbija je imala predstavnike u brojnim sportovima. 
Predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić srdačno je dočekan od strane čelnih ljudi evropske i svetske federacije, Didijera Besaera i Muse Lamija, a posebne ovacije dobio je olimpijski šampion Davor Štefanek koji je u svojstvu predsednika Sportakog saveza Srbije bio specijalni gost.

I Novak Đoković bio je “prisutan” na Igrama u Bordou, al ne “glavom i bradom”, već u vidu vina Đoković iz proizvodnje strica Gorana Đokovića. To je bio poklon Velizara Đerića najvišim funkcionerima evropske i svetske federacije kompanijskog sporta.

Srbija će sledeće zime biti organizator Zimskih evropskih kompanijskih igara na Jahorini, a tom prilikom najavljen je dolazak i do 5.000 učesnika iz regiona i inostranstva.

Srpska federacija kompanijskog sporta, iako mlada, već je uticajna u evropskoj i svetskoj organizaciji, pa je tako Mirjana Đerić članica borda svetske federacije, Žarko Gvero je član Komisije za marketing, a sad je i Velizar Đerić imenovan za člana Komisije za sportski menadžment Evropske federacije kompanijskog sporta.

“Evropa i svet su prepoznali potencijal koji nosi mlada, ali već uspešna Srpska federacija kompanijskog sporta. O nama će se tek pričati. Zahvalni smo evropskoj i svetskoj federaciji na srdačnom prijemu u Bordou, kolegama iz drugih zemalja na sjajnim Igrama, a posebno smo zahvalni Sportskom savezu Srbije i predsedniku Davoru Štefaneku koji je s nama. Masovnost u sportu zarad zdravlja nacije je nešto što protežira i naša država – ministarstvo sporta i omladine i Republika Srbija s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, pa baš kompanijske igre nude svu tu lepotu amaterakog sporta. Sport nisu samo medalje, sport je i rekreacija koja je potrebna svakom čoveku, svakom zaposlenom u bilo kojoj kompaniji”, između ostalog je rekao Velizar Đerić.

Inače, srpska zastava bila je u centru pažnje na defileu 24. Evropskih kompanijskih sportskih igara u Bordou, nosili su je Goran Anđelković i Mirjana Đerić, a kako je to izgledalo pogledajte u foto-galeriji koja sledi. Mnogi su poželeli da se slikaju s našim timom.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button