AktivnostiKompanijski sport

Srbija pet medalja na Sportskim kompanijskim igrama u Solunu

Srpska federacija kompanijskog sporta s predsednikom Velizarom Đerićem i Sportski centar Tašmajdan doprineli jačanju srpsko-grčke saradnje

Srpska federacija kompanijskog sporta odazvala se pozivu Helenske (Grčke) organizacije za kompanijski sport i zdravlje da uzme učešće na 4. Sporskim igrama kompanija severne Grčke.

U Olimpijskom sportskom centru Panorama solunske opštine Pilaja – Hortiatis i u hali TenPin za bovling u Solunu, naš tim je imao čast i privilegiju da bude prva ekipa van granica Grčke koja je uzela učešće na ovim igrama.

Srpsku federaciju kompanijskog sporta predstavljala je ekipa Sportskog centra Tašmajdan iz Beograda. Vođa ekipe bio je Velizar Đerić, predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta, a delegaciju su još činili: Nino Došen Majkić, direktor sektora za pravo i sport SC Tašmajdan, Mirjana Đerić, članica Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta, Mirko Pavlović, direktor SC Tašmajdan. 

Ekipa Srpske federacije kompanijskog sporta – SC Tašmajdan uzela je učešće u pet sportskih disciplina i ostvarila sledeće rezultate:

1. Bovling – ekipno: drugo mesto srebrna medalja; 
2. Bovling – pojedinci: drugo mesto – srebrna medalja Slobodan Jačmenica; 
3. Basket 3×3 ekipno: treće mesto bronzana medalja; 
4. Stoni tenis pojedinci: treće mesto bronzana medalja Zoran Đonlić; 
5. Pikado pojedinci: treće mesto bronzana medalja Goran Trajković ; 
6. Tenis pojedinci: peto mesto Ljubiša Stanić. 

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

Ukupno je osvojeno pet medalja: dve srebne i tri bronzane. 

Velizaru Đeriću, predsedniku SFKS, uručeno je specijalno priznanje – plaketa Helenske (Grčke) organizacije za kompanijski sport za doprinos razvoju Kompanijskog sporta u regionu, Evropi i svetu. Uručila mu je Anstasija Tasoula Kelesidou, olimpijska šampionka (osvajačica dve srebrne medalje – Sidnej 2000 i Atina 2004) u atletskoj disciplini bacanje diska. 

Za pokazano gostoprimstvo, pomoć i nesebično angažovanje, Mirko Pavlović, direktor Sportskog centra Tašmajdan, uručio je prigodan poklon predsedniku organizacionog odbora igara Spirosu Karavulisu, članu Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta i vlasniku Sportskog kampa Lutraki, što je propraćeno burnim aplauzom.

Naša ekipa je naišla na izetno gostoprimstvo domaćina i organizatora igara u čemu je prednjačila Ageliki Lagou kojoj je predsednik Velizar Đerić uručio prigodan poklon. 

Tradicionalno prijateljstvo naroda Srbije i Grčke još jednom se pokazalo kao neraskidivo. Bilo je to sportsko i viteško nadmetanje, ali i nadmetanje u iskazivanju međusobnog uvažavanja, poštovanja i druženja na terenu i van njega. 

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button