KulturaTop vesti

Egzit u top 5 festivala na svetu

Festival u Novom Sadu dobio više glasova od brojnih poznatih svetskih festivala

Egzit festival izglasan je za 5. festival sveta, objavio je jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DDž Mag, saopštili su iz Ezit festivala.

Preko 100.000 ljudi iz celog sveta glasalo je za svoje omiljene festivale, a Ezit se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonberi, Koačela, Burning Men, Lolapaloca, Siget, Aveijkings i mnogi drugi, piše Politika.

foto Exit festival

 „Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Egzita, koji već više od dve decenije važi za jedan od najprestižnijih festivala na svetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete”, izjavio je osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević. Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. oktobra 2022. godine.

Na prvom mestu je belgijski Tumoroulend, slede američki Ultra Mjuzik i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfields North, a onda Egzit, navodi Politika.

foto Exit festival

Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitalaca uglednog DDž Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 Džejeva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici. Zato ne čudi da su festivali koji su se našli ispred našeg najvećeg festivala posvećeni isključivo elektronskoj muzici, dok Egzit već više od dve decenije neguje multižanrovski pristup.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button