Kultura

Narodno pozorište Sarajevo posle 35 godina u Beogradu

Gosti će se večeras i sutra predstaviti dramom "To nikad nigdje nije bilo" i baletom "Žetva"

Narodno pozorište Sarajevo večeras i sutra, dakle 20. i 21. februara, posle gotovo 35 godina predstaviće se beogradskoj publici u Narodnom pozorištu dramom „To nikad nigdje nije bilo“ i baletom „Žetva“.

Komad „To nikad nigdje nije bilo“ postavio je novi upravnik i reditelj Dino Mustafić. Predstava je nastala po motivima romana „Istorija bolesti“ Tvrtka Kulenovića, koji je rođen u Šapcu.

„Komad govori o ličnim gubicima. Radnja romana se dešava tokom rata u Sarajevu. U predstavi imamo glumce koji su rođeni tih godina kad je rat počeo, ali i iskusnih kolega“, rekli su gosti iz Sarajeva na konferenciji za medije.

U podeli su Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Emina Mufti i Mona Muratović. Nastupaju i Merima Lepić Redžepović, Belma Salkunić, Hana Zrno, Helena Vuković, Mak Čengić, Dino Bajrović i Adnan Salihović.

foto Narodno pozorište Sarajevo

Dan kasnije, dakle sutra, ansambl Baleta odigraće predstavu „Žetva“, u koreografiji i režiji Edine Papo. Dva nacionalna teatra najavila su da će nastaviti saradnju.

– Narodno pozorište iz Sarajeva nam je bilo gost 1987. godine. U najkraćem mesecu u godini smo uspeli da realizujemo našu posetu Sarajevu, ali i uzvratnu Beogradu. U osnovi svega je dobra volja i otvoreno srce. Oba upravnika Svetislav Bule Goncić i Dino Mustafić pomenila su jednu reč koja je ključna, a to je povezanost. Pozorište opstaje 2.000 godina baš zbog te povezanosti – rekla je direktorka Drame Molina Udovički Fotez.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button