Kultura

Nevena Đoković laureat 19. takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“

Nevena Đoković je pored scene Kolarčevog univerziteta briljirala i na premijeri u Narodnom pozorištu u operi za decu Snežana i sedam patuljaka

Posle tri dana operske fešte u Kolarčevoj zadužbini u izuzetnoj konkurenciji od preko osamdeset kandidata iz trinaest zemalja, posle dve etape, odlukom internacionalnog žirija laureat takmičenja i dobitnica glavne nagrade takmičenjaje Nevena Đoković iz Srbije. 

Ona se predstavila kompleksnim i ubedljivim programom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine za koji je osvojila maksimalan broj poena – 100. Nevena Đoković je pored scene Kolarčevog univerziteta briljirala isto popodne na premijeri u Narodnom pozorištu u Beogradu, u naslovnoj ulozi Snežane u operi za decu Snežana i sedam patuljaka. Nevenu Đoković ćemo na jesen gledati u solističkom koncertu sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, što je glavna nagrada takmičenja uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra. 

Takmičenju je svoju podršku dalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i prijatelji takmičenja ManpowerGroup, Hotel Envoy, JCI Serbia, Porodica Ćesarov, GeloRevoice, Zadužbina Ilije M. Kolaraca, Austrijski kulturni forum, AVTeam Production, Jerry Cetering, Kafeterija, Voda Vrnjci, Savez slepih Srbije, Operosa i Piano Land.

foto AV Team Production

Sinoć smo Nevenu Đoković mogli da gledamo u Narodnom pozorištu u Beogradu (Snežana i sedam patuljaka“, a do kraja ove sezone možemo je gledati u sledećim predstavama:

23. jun: Opera i teatar Madlenianum (Jadnici)

25. jun: Pozorište na Terazijama (Fantom iz opere)

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button