Kultura

Ovacije publike za domaći film „Mrak“ na beogradskom FEST-u

Posle svetske premijere u Trstu, ostvarenje Dušana Milića imalo i srpsku premijeru u Kombank dvorani

Domaći film „Mrak“ Dušana Milića večeras je imao srpsku premijeru u okviru jubilarnog 50. FEST-a na sceni Kombank dvorane.

Pre projekcije, autorska i glumačka ekipa danas su razgovarale sa novinarima. Film su predstavili reditelj i scenarista Dušan Milić, glumci Danica Ćurčić, Miona Ilov, Slavko Štimac, Flavio Parenti i Daren Peti i producentkinja Snežana van Hauvelingen.

„Mrak“ prati porodicu koja živi u zabarkadiranoj kući u planinskoj zabiti Kosova i Metohije – devojčicu Milicu (Miona Ilov), njenu majku Vukicu (Danica Ćurčić) i dedu Milutina (Slavko Štimac), u stalnom strahu od (gledaocima nevidljivog) neprijatelja. Vreme dešavanja filma je 2004. godine, kada se desio martovski progrom.

Instagram/FEST_Belgrade

Naravno, film je nagrađen ovacijama publike u Kombank dvorani, kojoj su se poklonili i pomenuti glumci. Ostvarenje Dušana Milića imalo je svetsku premijeru 23. januara na 33. Filmskom festivalu u Trstu, u okviru takmičarske selekcije dugometražnih filmova, gde je osvojio Nagradu publike.

Jubilarni 50. beogradski FEST počeo je juče 25. februara i trajaće do 6. marta. Tradicionalno mesto održavanja Sava centar ove godine je zamenila Kombank dvorana.

promo FEST

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button