Kultura

Sopran Sara Vujošević Jovanović 26. novembra u Sarajevu

Balkanska diva s kolegom baritonom Dmitrij Grinihom, uz pratnju Nikite Lojka, održaće koncert u crkvi Svetog Ante Padovanskog

Posle uspešnih i sjajnih nastupa po regionu (Beograd, Banja Luka, Skadar, Tirana, Trebinje, svoja Crna Gora), balkanska diva, sopran Sara Vujošević Jovanović, nastavlja koncertnu turneju u srcu Sarajeva, gde će sa svojim kolegom Dmitrij Grinihom (baritonom) 26. novembra, u 19 časova, u crkvi Svetog Ante Padovanskog, izvesti celokupno maestralno delo “Stabat Mater”, uz pratnju Nikite Lojka, koji će biti za čarobnim orguljama, koje datiraju iz 1925. godine.

“Za soprana Saru Vujošević Jovanović se može reći da vlada anđeoskim glasom: svetli lirsko-koloraturni sopran, a istovremeno nosivo prodoran glas, koji besprekorno izvodi muziku od Baroka do XX veka. Filigranski rad sa stilom, intonacijom, izvstan osećaj za umetnički izraz dela raznih epoha”, piše zvanična muzička kritika iz Beograda.

foto promo poster

Ova veličanstvena crkva je, takođe, jedan od najvećih centara i nosioca muzičkog života u Sarajevu. Sagrađena u neogotičkom stilu i umetnički je jedna od najbogatijih franjevačkih crkvi u Bosni i Hercegovini. Osim Ive Dulčića, u njoj se nalaze takođe dela Đure Sedera, Kršinića, Michielia, Kesera, Vulasa i Lovrenčića, što je čini jednom od najčuvenijih građevina u našem regionu.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button