Kultura

Svet u Beogradu – četiri dana operske fešte na Kolarcu

Od 9. do 12. juna beogradska publiga biće u prilici da prati najeminentnije opersko takmičenje u ovom delu Evrope

Beograd je ponovo domaćin mladim operskim nadama koje će iz čitavog sveta doći da se predstave na 19. Međunarodnom takmičenju solo pevača „Lazar Jovanović“.

Od 9. do 12. juna beogradska publika biće u prilici da na Kolarcu, četiri dana u nizu, prati najznačajnije i najeminentnije opersko takmičenje u ovom delu Evrope.

Glavna nagrada za koju će se nadmetati takmičari iz 13 zemalja, uzrasta od 16 do 33 godine je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra.

foto AV Team Production

Takmičenje će biti svečano otvoreno 8. juna u 17 časova u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, koncertom Olivere Gočanin, jedne od tri pobednice, dobitnice nagrade Kulturnog elementa. Kao i prethodnih godina, sva četiri dana, takmičenje se održava se u Kolarčevoj zadužbini, a internacionalni žiri čine Arijana Điljani Filip (Hrvatska), Tatjana Vasle (Slovenija), Ivana Dimitrijević Aranđelović (Srbija), Maria Temeši (Mađarska), Ulf Bastlein (Austrija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Dragana Radaković (Srbija).

foto AV Team Production

Takmičenju je svoju podršku dalo i Ministarstvo kulture i informisanja Repblike Srbije.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button