Možda niste znali

Čemu služi četvrta strana rende, ona sa „šiljcima“

Ako imate ovakvo retro rende, sigurno koristite samo dve strane, eventualno tri, a onu četvrtu gotovo nikada

Kakva prosta, a korisna stvarčica – rende. Nebrojano puta ste ga koristili rendajući jabuku, šargarepu, kačkavalj i svašta nešto.

Ali priznajte da, ukoliko imate ono čuveno rende s četiri strane, uglavnom koristite jednu , eventualno dve strane rendala – ono za sitno i krupnije rendanje. Ponekad možda iskoristite i onu treću stranu – za najkrupniji oblik.

A šta je sa četvrtom stranom – onom sa „šiljcima“. E nju verovatno nikada niste koristili. Pa čemu služi taj „rezač“, u koje svrhe? Evo i odgovora – „šiljci“ su namenjeni za usitnjavanje veoma tvrde hrane, kao što su na primer stari hleb, orasi i začini. Takođe možete narendati đumbir ili beli luk ako nemate poseban alat za njihovo sitnjenje. 

Related Articles

Back to top button