Omladina

ŠKOLSKI SPORT: Beograd dobio šampione u futsalu

Prvo mesto osvojili su dečaci Srednje Vazduhoplovne škole sa opštine Stari grad, koji su u finalu pobedili ekipu škole Rade Končar

Beogradska asocijacija za školski sport započela je sezonu, koja je prepuna aktivnosti.

Čak u 15 sportova i disciplina ova organizacija organizuje gradska takmičenja. Najbolji timovi u konkurenciji srednjih i osnovnih škola obezbediće plasman na Međuokružna takmičenja. 

Prvo je, u ponedeljak startovalo Gradsko prvenstvo u futsalu. Trajaće čak 18 radnih dana. A u sredu su na programu bili finalni mečevi za uzrast – dečaci srednjoškolci. Prvo mesto osvojili su dečaci Srednje Vazduhoplovne škole, sa opštine Stari grad, koji su u finalu pobedili ekipu škole Rade Končar. Treće mesto pripalo je Geodetskoj tehničkoj školi sa opštine Zvezdara. Medalje su podelili predsednik asocijacije Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić i koordinatori Vladimir Tica i Goran Pavlović.

foto Beogradska asocijacija za školski sport

Sva takmičenja za školarce su besplatna, uslovi za igru u Hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu su fenomenalni, a finalni dani se uživo prenose na yutjub kanalu BAŠS. Grad Beograd preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu finansira programe ove asocijacije. Očekuje se puno noviteta u toku sezone i novi programi, svi besplatni za ekipe osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Beograda.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button