Omladina

Beograd dobio najbolje školarce u košarci

Uspešno završeno Gradsko prvenstvo u našem trofejnom sportu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola

Košarka je definitivno jedan od najomiljenijih sportova kod osnovaca i srednjoškjolaca.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu uspešno je održano Gradsko prvenstvo u košarci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola grada Beograda.

Prvenstvo je organizovala i sprovela Beogradska asocijacija za školski sport, uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Nagrade su delili Duško Savanović, Vesna Zirić, Novica Todosijević, Goran Ivković, Vladimir Tica i drugi.

Devojčice OŠ Ivo Andrić iz Rakovice medalje su dobili od Novice Todosijevica FOTO BASS

PLASMAN – PRVA TRI MESTA

Dečaci, VII i VIII razred – 1. OŠ „Svetozar Miletić“ (Zemun), 2. „Đorđe Krstić“ (Čukarica), 3. „Borislav Pekić“ (Novi Beograd). Andrija Džarlić iz škole „Svetozar Miletić“ proglašen je za najkorisnijeg igrača na završnom turniru.

Devojčice, VII i VIII razred – 1. „Ujedinjene nacije“ (Čukarica), 2. „Majka Jugovića“ (Zemun), 3. „Ivo Andrić“ (Rakovica). Mia Avramović iz škole „Ujedinjene nacije“ sa Ceraka proglašena je za najkorisniju igračicu.

Dečaci, V i VI razred – 1. „Despot Stefan Lazarević“ (Zvezdara), „Majka Jugovića“ (Zemun), 3. „Sveti Sava“ (Mladenovac). Andrija Terzić iz škole „Despot Stefan Lazarević“ sa opštine Zvezdara izabran je za naboljeg u konkurenciji učenika V i VI razreda.

Devojčice, V i VI razred – 1. „Duško Radović“ (Čukarica), 2. „Mihailo Petrović Alas“ (Stari Grad), 3. „Bora Stanković“ (Voždovac). Za najkorisniju košarkašicu u ovom uzrastu proglašena je Milica Lukić, iz škole „Duško Radović“ sa Čukarice.

Dečaci, srednje škole – 1. „XIII beogradska gimnazija“ (Čukarica), 2. „XIV beogradska gimnazija“ (Vračar), 3. Gimnazija u Obrenovcu. Odlini Miloš Cvrkota iz „XIII beogradske gimnazije“ dobio je pehar za
najkorisnijeg igrača.

Devojčice, srednje škole – 1. Sportska gimnazija, X gimnazija Mihajlo Pupin”, 3. Gimnazija „Patrijarh Pavle“ iz Rakovice. Tamara Ivanović iz Sportske gimnazije proglašena je za najkorisniju igračicu, završnog turnira.

Nacelnica Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Vesna Zirić delila je medalje FOTO BASS
Nekadašnji kosarkaš Zvezde Vladimir Tica delio je medalje dečacima FOTO BASS

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button