Omladina

Evropa u Trebinju, a u centru pažnje Tijana Bošković i srednjoškolci

Evropa u Trebinju! I to zahvaljujući školskom sportu!

U prelepom gradu Republike Srpske u toku je Evropsko prvenstvo za srednjoškolce u odbojci. Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković posetila je učesnike, a njih oko 250 nije krilo zadovoljstvo njenim prisustvom.

Na tribinama je bilo oko 1.000 dece iz Trebinja i okolnih mesta, kao i iz Istočnog Sarajeva.

– Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini – istakla je Tijana, koju je sa svojim timom sačekala sportska direktorka ESSF Gorica Bilak Moconja.

Na skupu je bio i odbojkaški trener Zoran Vidaković, koji se osvrnuo na početke Tijane Bošković u odbojci u rodnoj Bileći.

foto Beogradska asocijacija za školski sport

– Odmah kada je počela sa odbojkom videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. A pomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica – poručio je Vidaković.

Srbija se i u ženskoj i muškoj konkurenciji bori za medalje. A posle odbojke slede i drugi sportovi. Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju organizuje Evropsko prvenstvo u košarci, a našu zemlju će predstavljati i učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž. Promoter takmičenja je nekadašnji NBA as i bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić. 

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button