Omladina

ŠKOLSKI SPORT: Beograd dobio najbolje u igri Između dve vatre

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti. Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi Osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale. 

Na kraju OŠ „Lazar Savatić“ u finalu je slavila protiv OŠ „Sanja Marinković“ iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju. 

Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole „Karađorđe“ sa Voždovca, pobedom nad OŠ „1300 kaplara“ sa Zvezdare.

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricim delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Treba reći da programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

– Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje – istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta nema stajanje. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. 

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button