Omladina

ŠKOLSKI SPORT: Dodeljene nagrade najboljim futsalerima u Beogradu

Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, uspešno je sprovela Gradsko školsko prvenstvo u futsalu, za osnovce i srednjoškolce Beograda.

Takmičenje, koje je počelo početkom februara u Hali Sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, danas su završili učenici i učenice V i VI razreda beogradskih osnovnih škola.

Svečanoj ceremoniji zatvaranja prisustvovali su sportski zvaničnici: Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik BAŠS Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić, sportski direktor Momčilo Stanojković, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, nekadašnji selektor seniorske ženske fudbalske reprezentacije Miodrag Martać i legenda srpske atletike Dane Korica, koji su medalje i pehare dodelili najboljim školama i pojedincima u ovoj kategoriji.

Posle odlično odigranih utakmica, Beograd je dobio pobednike u kategoriji učenika i učenica V i VI razreda.

Konačni plasman kod dečaka: 1. OŠ „Vasa Čarapić“ (Voždovac – Beli potok), 2. OŠ „Branko Radičević“ (Batajnica), 3. OŠ „Borislav Pekić“ (Novi Beograd). Za najkorisnijeg igrača proglašen je Relja Mijailović iz OŠ „Vasa Čarapić“.

Konačni plasman škola kod devojčica: 1. OŠ „Pavle Popović“ (Barajevo – Vranić), 2. OŠ „Posavski partizani“ (Obrenovac), 3. OŠ „Nikola Tesla (Grocka). Nikolina Lečić iz OŠ „Pavle Popović“ proglašena je za najkorisniju igračicu.

foto Beogradska asocijacija za školski sport

Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić nije krio zadovoljsatvo:

– Sekretarijat za sport i omladinu ima ozbiljnu nameru da razvije Beogradsku asocijaciju za školski sport u narednom periodu. Želim da istaknem da asocijacija organizuje takmičenja kakvim smo danas prisustvolu u ukupno 16 sportova i mi ozbiljno podržavamo programe, gde je deci besplatno omogućeno da uživaju u sportovima koje vole. Nadam se da će ljudi koji predvode Asocijaciju za školski sport Beograda uraditi odličan posao ove godine. Ali i da ćemo u godinama koje su pred nama nastaviti da razvijamo sport osnovaca i srednjoškolaca u glavnom gradu. Školski sport je mnogo važan za odrastanje dece i verujemo da ćemo sa što kvalitetnijim programima privući još veći broj dece da se uključe i bave sportom – istakao je Nikola Penić.

Poznati srpski trener Miodrag Martać delio je medalje najboljim devojčicama.

– Oduševljen sam kako je sve proteklo. Kada vidite koliko su dečaci i devojčice nasmejani i dobro raspoloženi, ima li šta lepše od toga. Bravo za grad Beograd, gradonačelnika Šapića i sekretara Penića, koji vole sport i koji imaju odličnu viziju. Ako bi morao da izdvojim pojedinca posle odgledanih utakmica, onda moram da istaknem Nikolinu Lečić. Svaka čast za par poteza i neka samo nastavi tako i imaće svetlu budućnost u fudbalu – poručio je Martać.

foto Beogradska asocijacija za školski sport

Školarci su tako kući otišli zadovoljni. Aktivnosti u Beogradu se nastavljaju. Za vikend je uspešno završeno i gradsko finale u karateu. Za nekoliko dana po kalendaru počinje Gradsko takmičenje u rukometu i gimnastici za osnovce i srednjoškolce.

Treba istaći i da je pre početka polufinalnih mečeva intonirana himna Srbije, a mališani su pevali himnu i pre dodele medalja.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button