Planeta

Bitkoin uzleteo za 39 odsto, Srbija zakonom regulisala digitalnu imovinu

U Srbiji oko 180.000 građana poseduje kriptovalute, oporavak bio očekivan posle drastičnog pada u septembru

Bitkoin je danas koštao 21.300 dolara i vrednost mu je posle višemesečnog pada porasla za 39 odsto u odnosu na septembar prošle godine kada je doživeo najveći pad, posle propasti svetske kripto menjačnice FTH.

„Oporavak najpoznatije kripto valute je bio očekivan za početak ove godine“, istakao je Ivan Andrejević, suosnivač CTB kripto konsaltinga i koautor knjige „Kriptorevolucija” i dodao:

„Stabilizovalo se tržište akcija i očekivano je bilo da će se sve stabilizovati početkom godine. Jako je velika potražnja za bitkoinom, iako su cene pale. Ljudi ga kupuju i stavljaju u novčanike na svom računaru. Značajno je i to što je investiciona banka Morgan Sternli iz Njujorka počela da investira u bitkoin“, istakao je Andrejević.

On smatra da neće biti više velikih padova bitkoina. Naš sagovornik očekuje do sredine godine stabilizaciju po ovim cenama ili do 30.000 dolara. Mada nije isključeno ako bude agresivne monetarne politike SAD-a, mogući su padovi.

foto Twitter

U Srbiji oko 180.000 građana poseduje kriptovalute. Srbija je jedna od vodećih zemalja koje imaju zakon kojim je regulisana digitalna imovina, podseća Politika.

U ovoj godini se očekuje lansiranje digitalnog evra, rublje i drugih svetskih valuta pored već postojećeg digitalnog juana.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button