Planeta

Britanska kraljica Elizabeta II obeležava sedam decenije vladavine

Kraljica Elizabeta ima 95 godina, a u poruci povodom sedam decenije vladavine istakla je da bi volela da je Kamila nasledi

Kakav jubilej – 70 godina vladavine. Britanska kraljica Elizabeta II proslavlja sedam decenija svoje vladavine sa pripadnicima lokalne zajednice u rezidenciji Sandringem na istoku Engleske.

Kraljica Elizabeta ima 95 godina. Postala je kraljica Britanije i više od 10 drugih monarhija uključujući Kanadu, Australiju i Novi Zeland nakon smrti oca, kralja Džordža VI. 6. februara 1952. godine, dok je bila u Keniji na međunarodnoj turneji.

Kraljica, odevena u svetloplavu haljinu, isekla je slavljeničku tortu koju je napravio lokalni stanovnik uz pesmu „Congratulations“ koju je izveo koncertni bend, saopštila je Bakingemska palata.

prinskrin Instagram/TheRoyalFamily

Elizabeta je nastavila da obavlja svoje kraljevske dužnosti i kad je prešla 90 godina. No retko je viđena u javnosti otkako je u oktobru prošle godine provela noć u bolnici zbog neodređene bolesti nakon čega su joj lekari preporučili mirovanje.

Povodom 70 godina vladavine, kraljica Elizabeta je objavila da želi da Kamilu, vojvotkinju od Kornvola, zovu „kraljica“, kad princ Čarls postane kralj. U poruci je rekla da joj je „iskrena želja da Kamila ponese tu titulu“.

prinskrin Instagram/TheRoyalFamily

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button