PlanetaTop vesti

Hongkong deli besplatno pola miliona avio-karata zbog podsticanja turizma

Konkurs će biti raspisan od 1. marta

Vlada Hongkonga pokloniće 500.000 besplatnih avio-karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posetioce u grad, objavio je Si-En-En.

Kako se navodi, inicijativa pod nazivom „Zdravo, Hongkong” predstavljena je u javno, a na njoj je rađeno više od dve godine. Besplatne karte biće raspoređene među tri gradske avio-kompanije – Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posete uvodnu stranicu „Svet pobednika” od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata, piše Poltika.

Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih delova sveta, a lokalni stanovnici takođe mogu da učestvuju u akciji.

Hongkong

Hongkong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi obolelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini, prenosi Tanjug.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike. Hongkong je pre pandemije godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button