PlanetaTop vesti

Madona na turneji po Americi i Evropi slavi 40 godina karijere

Koncertima u Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu, Majamiju, Londonu, Barseloni, Parizu, Amsterdamu... popularna pevačica obeležiće redak jubilej

Američka pop pevačica Madona najavila je „Slavljeničku turneju – Četiri decenije” koja će ovog leta i jeseni obuhvatiti 35 gradova u SAD i Evropi.

„Uzbuđena sam što ću istražiti što je moguće više pesama u nadi da ću pružiti svojim ljubiteljima nastup kakav očekuju”, navela je Madona u svom saopštenju.

Pevačica čije je pravo ime Marija Luiza Čikone je karijeru počela albumom „Madona” (1983), na kome su bile pesme „Evribodi” i „Burning Ap”, a svetski je čuvena po potonjim hitovima „La Isla Bonita”, „Lajk a Vrdžn”, „Heng Ap”, „Lika a Prejer”, „Papa Don’t Prič”, „Materijal Girl” i drugima.

U saopštenju se ističe da će turneja provesti posetioce kroz Madonino umetničko putovanje dugo 40 godina i „odati poštovanje Njujorku odakle je njena karijera krenula”.

prinskrin Youtube / Madonna

Turneja u produkciji Lajv nejšna kreće 15. jula iz Vankuvera, a obići će Detroit, Čikago, Njujork, Majami i Los Anđeles, a u Evropi London, Barselonu, Pariz, Štokholm i druge gradove, uz završetak 1. decembra u Amsterdamu. Specijalni gosti turneje biće „Bob Drag Kvin”, „Kaldvel Tidius” i mnogi drugi, objkavio je Tanjug.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button