Planeta

Posećivao Diznilend svakog dana tokom osam godina i postao Ginisov rekorder

Amerikanac Džef Rajc nije štedeo novac za šetnju kroz "najsrećnije mesto na planeti"

Dizni zaljubljenik Džef Rajc je ušao u Ginisovu knjigu rekorda sa 2.995 uzastopnih poseta Diznilendu, u Anahajmu, u Kaliforniji, preneo je „Njujork post”.

Rajc, koji je u utorak konačno proglašen Ginisovim rekorderom, posetio je „najsrećnije mesto na Zemlji” svakog dana počevši od 1. januara 2012. do 13. marta 2020. kada je prestao da ide jer je park zatvoren zbog pandemije kovid-19.

Ovaj 50-godišnjak iz Hantington Biča u Kaliforniji, koji je dospeo na naslovne strane novina 2017. nakon što je dostigao 2.000 uzastopnih poseta, rekao je da je započeo posetu Diznilendu na Novu godinu 2012. sa bivšom devojkom kada su oboje bili nezaposleni i mislio da će biti zabavno posetiti tematski park svakog dana tokom prestupne godine, prenosi Politika.

„Počelo je kao šala među prijateljima”, rekao je Rajc za Ginisovu knjigu rekorda“.

foto Instagram/Diznilend

Kako je Rajcova poseta Diznilendu dobijala sve više pažnje, postao je rival Mikiju Mausu i Paji Patku.

„Onda su počeli u parku da me zaustavljaju radi slikanja i autograma”, rekao je Rajc.

Nakon što je dobio posao u bolnici, Rajc je i dalje posećivao zabavni pak sa prijateljima, ali i sam.

„Čak i kada sam dobio stalan posao pažljivo sam upoređivao program parka i moje obaveze da bih bio siguran da mogu da stignem u Diznilend pre nego što se zatvori kada su imali posebne događaje”, naveo je Rajc i istakao da voli da šeta okolo, eventualno da ode na vožnju ili se samo opusti u određenom delu zabavnog parka.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button