Planeta

Trampova društvena mreža već prvog dana zaludela svet

Srbi koji žive u Americi Antonije Kovačević i Aleksandar Jovičić opisuju histeriju koju je doneo "Truth Social"

Nova društvena mreža, projekat Donalda Trumpa „Truth Social“, u prevodu – Istina, od danas počinje sa radom. Bivšem predsedniku SAD je više od godinu dana zabranjen pristup brojnim platformama društvenih medija, uključujući YouTube, Twitter i Facebook, pa je ovo zapravo njegov veliki povratak na javnu scenu.

Doduše, Tramp se još nije oglasio, ali prema najavama iz Amerike itekako planira da bude aktivan u cilju povratka na američki tron. Podsetimo, zabrana pristupa društvenim mrežama za Donalda Trumpa usledila je nakon napada na američki Kapitol 6. januara 2021. godine, jer je optužen za objavljivanje poruka koje su podsticale nasilje.

A kakva je ova nova društvena mreža? Kažu da je najbliža Fejsbuku i Tviteru, zapravo kombinacija jednog i drugog, a to potvrđuju i Srbi koji žive i rade u Americi – dugogodišnji novinar i osnivač portala Serbian Times Antonije Kovačević i Aleksandar Jovičić iz organizacije „Srbi za Trampa“. Prvi se uključio u jutarnji program Kurir televizije iz Čikaga, a drugi iz Majamija.

„Aplicirao sam za „Truth Social“ iliti „Istinu“ na svom telefonu, ali bih trebao da dođem na red tek za desetak dana. Tolika je potražnja bila da njihov server nije mogao da podnese. Kako sam pokušao odmah da je instaliram, po izlazku mreže, naišao sam na problem, da bih tek kasnije shvatio da sam na listi čekanja i to sa brojem preko 200.000. Mislim da se on sprema za izbore i po svemu sudeći biće kandidat ispred republikanaca. Sudeći po interesovanju prvog dana, a to je da je „Truth Social“ skidan prvog dana više nego sve ostale mreže zajedno“, istakao je Antonije Kovačević.

prinskrin Kurir televizija
prinskrin Kurir televizija

„Ovo je test faza i tek u martu se očekuje prava verzija. Ova aplikacija je i više nego potrebna, jer je svima dosta cenzurisanja slobode govora. „Truth Social“ podseća puno na Twitter, a primena namena je sloboda govora do neke te tačke koja ne postoji na ostalim društvenim mrežama. Demokrate neće pozitivno reagovati na pokretanje ove mreže, očekujemo reakcije od marta“, nadovezao se Aleksandar Jovičić.

Inače, Antonije Kovačević je među prvima aplicirao za Trampovu društvenu mrežu i kako je rekao, tek je 200.000. po redu na listi čekanja. Broj ljudi koji čeka „Truth Social“ na svom telefonu, računajući svet, iznosi nekoliko miliona.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button