PlanetaTop vesti

U Madridu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Ministarka nauke Španije Diana Morant istakla značaj promocije srpskog naučnika, a ceremoniji otvaranja izložbe prisustvovala i ambasadorka Srbije Katarina Lalić-Smajević

Ambasadorka Srbije u Španiji Katarina Lalić-Smajević sa kompletnim diplomatskim sastavom Ambasade prisustvovala je otvaranju izložbe „Nikola Tesla – genije savremenog elektriciteta” u muzeju Fondacije Kajša u Madridu.

Na ceremoniji otvaranja ministarka nauke i inovacija Španije Diana Morant istakla je značaj promocije nauke i naučnika koji su promenili svet i naglasila da Srbija treba da bude ponosna na svog vizionara, koji je ostavio izuzetan i neizbrisiv trag na svetskoj naučnoj sceni.

ustupljena fotografija / Muzej Nikola Tesla

Direktor za kulturu i nauku Fondacije Kajša Ignasi Miro i direktorka Muzeja „Nikola Tesla” u Beogradu Ivona Jevtić su naglasili značaj saradnje te dve institucije, a koja je, kako prenosi Tanjug, ojačana uspehom ove izložbe u Barseloni.

Planirane su brojne komplementarne aktivnosti, kao i da svakog ponedeljka u novembru španski stručnjaci iz oblasti nauke i istorije umetnosti drže konferencije o srpskom naučniku.

Izložba je prethodno bila u muzeju Fondacije Kajša u Barseloni, gde je i njeno sedište, a planirano je da, nakon postavke u Madridu putuje u Sevilju i Saragosu.

ustupljena fotografija / Muzej Nikola Tesla

Izložba u Madridu biće otvorena do 8. januara 2023. godine.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button