Region

Herceg Novi zove na feštu – 55. Praznik mimoze

Herceg Novi otvara vrata za 55. Praznik mimoze, koji će biti održan od 15. februara do 3. marta. Pod sloganom „Za sve gušte“, ova tradicionalna manifestacija i karnevalska svetkovina u čast cveta, zabave i druženja, svečano će biti otvorena u petak, 16. februara povorkom kroz grad i koncertom jedne od najvećih regionalnih zvezda, Halida Bešlića.

Dan ranije, 15. februara, kako piše portal Hercegfest, „abrumaće se od Igala pa duž cele rivijere i na tradicionalan način pozvati sve na feštu. Dolazak povorke maškara u Park Boke označiće početak žurke uz koncert benda Trio gušti“.

Svečano otvaranje u petak 16. februara, počeće podizanjem zastave Praznika mimoze na simbolu grada – Tori, a u 19.30 krenuće povorka Gradske muzike i Mesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurkovića do platoa ispred bivšeg hotela „Igalo“ gdje će biti upriličena ceremonija otvaranja i predaja ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala, stoji u tekstu portala Hercegfest.

Do tada atmosferu će „ugrijati“ regionalno popularan bend Teška industrija čiji koncert u Igalu počinje u 18:30 časova, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Decenijama unazad, najpopularniji program Praznika mimoze je pučka fešta uz more – Berba mimoze, koja okupi na desetine hiljada posetilaca.

Program će u subotu, 17. februara, početi defileom novskih mažoretki, Gradske muzike, Mesne muzike Đenović i trombonjera, od prostorija Mesne zajednice Kumbor, kroz Đenoviće, do Doma kulture u Baošićima, uz kulturno-umetnički i zabavni program u svakom mjestu. Tradicionalno, domaćice iz Đenovića i Baošića služiće posetiocima ribu i vino na više punktova.

Ostatak programa možete videti OVDE.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button