Region

Rovinj proglašen za najlepše primorsko mesto u Evropi

Časopis Conde Nast Traveller Istru stavilo ispred Korzike, Kanariba i ostalih egzotičnih letovališta

Časopis Conde Nast Traveller izdvojio je listu najlepših obalskih gradova Evrope, a na prvom mestu izdvojili su Rovinj, odnosno Istru u celini.

Prema navodima portala B92, lista obuhvata najlepše primorske lokacije Evrope, a nakon Istre tu su se našli i plaža Saleća na Korzici, Favinjana ostrvo u Italiji, Vadensko more u Danskoj, Porkerol u Francuskoj, Antibes u Francuskoj, Fuerteventura na Kanarima u Španiji…

Urednici Conde Nast Travellera hrvatsko primorje opisali su rečima: „Meka, topla voda naspram naglih slojevitih kraških stena“.

„Vrti se u ruševinama imperija, duhovima 20. veka, preklapajući prošlost i budućnost“, napisao je jedan od urednika magazina ističući da se od tad vraća ovoj destinaciji posećujući ostrva do Hvara i Visa.

Grad Rovinj opisuju kao „gotovo ostrvo, gde je more uokvireno između srednjovjekovnih zidina uz vode u koje uskaču deca kao da idu na audiciju za Antonionijev film“.

prinskrin Instagram/ccountryatheart

„Obala zamagljuje u borove šume i male uvale, a među drvećem su i zombi ruševine kluba na plaži iz sedamdesetih, betonski stolovi za stoni tenis koji polako tonu u šikaru“, opisuju dalje ovu destinaciju.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button