RegionTop vesti

Sve spremno za 53. Praznik mimoze u Herceg Novom

Tradicionalna manifestacija neće početi prvog vikenda fenruara, kao do sada, već bi trebalo da startuje 12. februara

Tradicionalna manifestacija Praznik mimoze po 53. put će se održati u Herceg Novom. Neće početi prvog vikenda fenruara, kao do sada, već bi trebalo da startuje u subotu 12. februara.

Uprkos pandemiji koronavirusa, Dani mimoze će se odvijati duž po uobičajenom rasporedu. Istina, epidemiološke mere će morati da se poštuju, ali to neće umanjiti draž koji sa sobom nosi ova manifestacija.

foto Goran Anđelković

Podsećanja radi, praznik mimoze je tradicionalna turističko-propagandna manifestacija u slavu cveta mimoze, jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih na hercegnovskoj rivijeri. Osnovali su je 1969. godine Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi.

Prema pisanju portala „Hercegfest“, u okviru festivala odvija se veliki broj programa među kojima su najatraktivniji: karnevalske povorke, maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina koja privlači oko 20.000 gostiju svake godine, Međunarodna izložba cveća i promenadni koncerti duvačkih orkestara i mažoretki. Izložbe, koncerti, književni i scenski programi u lokalnoj produkcija i gostovanja poznatih izvođača iz regiona, kao i predstavljanje kulture i gastro-tradicije zemalja i gradova-prijatelja Herceg Novog čine program festivala izuzetno sadržajnim.

foto Goran Anđelković

Brojna su sportska takmičenja u vreme Mimoze, a takođe i avanturistički izazovi u prirodi zahvaljujući činjenici da su klimatski uslovi Herceg Novog veoma povoljni.

Mimoza koja cveta uprkos zimi pretvarajući celu hercegnovsku rivijeru u raskošan đardin zaštitni je znak festivala i zimskog turizma Boke kotorske i crnogorskog primorja.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button