RegionTop vesti

Zagreb dobija SKC – Srpski kulturni centar

Naredne godine u Zagrebu će početi pripreme na stvaranju preduslova za izgradnju Srpskog kulturnog centra (SKC) koji će, kada bude završen, imati značajnu ulogu ne samo za grad Zagreb, nego i na državnom nivou, najavljeno je na Izveštajnoj sednici Glavne skupštine Srpskog kulturnog društva Prosvjeta na kojoj je ukazano i na uspehe ostvarene tokom ove godine.

Kako je saopšteno na sednici, vrlo skoro počinje rušenje baraka i garaža u dvorištu, a potom će biti uređeno zemljište koje bi do početka gradnje bilo stavljeno na upravu Prosvjeti, a istovremeno će se pripremati projektna dokumentacija, rekao je predsednik SKD Prosvjeta Mile Radović, a prenosi Politika.

„Godina koja je na izmaku prošla je u znaku iskoraka u rešavanju problema s kojima se niz godina suočavala Prosvjeta. Konačno je rešen problema poseda dvorišta u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, gde se nalazi zgrada Prosvjete koju smo najvećim delom renovirali i stavili u funkciju. Ostaje uređenje fasade s čime će se ubrzo krenuti”, rekao je Radović na sednici održanoj pre dva dana.

Naredna godina je i u Prosvjeti izborna, a najpre će tokom godine biti održavani izbori za rukovodstva pododbora, a nakon toga i za samo Društvo.

„Izbori će tražiti dosta posla i priprema. Istovremeno treba raditi na pomlađivanju, kao i osmisliti nove projekte i programe. Prosvjeta u mnogim sredinama mora biti primer kako se organiziraju i provode aktivnosti”, rekao je Radović, prenosi Tanjug.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button