Sport

Angelina Topić najbolja mlada sportiskinja Evrope

Srpska atletičarka koja je sa 17 godina letos osvojila svetsku i evropsku bronzu sada je dobila novo priznanje

Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, Angelina Topić je proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada “Pjotr Nurovski” dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

fotografije Srpski atletski savez

Angelina je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m. Naša talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. Pored toga, Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto, pa se naša skakačica sa pravom našla u odabranoj grupi od 5 finalista za ovu prestižnu nagradu.

Vidno raspoložena i sa osmehom nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila:

„Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture“, istakla je Angelina, a preneo portal Telegraf.

fotografija Olimpijski komitet Srbije

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button