Sport

Britanci u Beogradu snimaju film o Miodragu Belodediću

U dokumentarcu o Miletu govore Dika Stojanović, Dragan Džajić i svi oni koji su mu pomogli da u Zvezdi nađe spas od rata u Rumuniji

Miodrag Belodedić ponovo u Crvenoj zvezdi. Ne zbog godišnjice Barija, niti zbog smrti Siniše Mihajlovića, niti zbog nekakvog posla na Marakani, već zbog filma koji se snima o njemu.

U Beogradu trenutno boravi britanska filmska produkcija, zajedno sa ljudima iz Španije, Srbije i Rumunije, snimaju dokumentarac o heroju iz Rumunije.

Kako je Belodedić pobegao od Čeušeškovog paklenog režima u Rumuniji? 

Kako je pre i posle toga osvojio Ligu šampiona sa dve Zvezde – rumunskom Steauom (prevod na srpskom – Zvezda) i beogradskom Crvenom zvezdom? 

Ovo su samo neke od tema dokumentarnog filma, a danas su na red stigle scene s Marakane.

Zato je Miodrag Belodedić ponovo u Beogradu, ponovo na Marakani. Video se sa Stevanom DIkom Stojanovićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom, Vojislavom Lalatovićem, Mirkom Abramovičem… 

foto Goran Anđelković

I Dika je pričao na današnjem snimanju dokumentarca, setio se dobrodovština s Miletom tokom napada na čuveni „ušati pehar“ u Bariju.

Miodrag Belčodedić je posle rumunske i beogradske Zvezde igrao u Španiji, pa će i tamo biti snimljene scena iz njegovog života. 

A poseban segment emisije biće posvećen Sokolcu kraj rumunske granice gde je rođen i napravio prve fudbalske korake.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button