Sport

Više od 100 klinaca se projavilo za golmanski kamp “GK 82 Milan Borjan” na Zlatiboru

Mnogi kampovi imaju ovoliko dece na svim pozicijama u timu, a Snežana i Milan Borjan su za svoj kamp skupili 100 mališana samo na poziciji golmana

Na prvo saznanje zvuči neverovatno, al kad se malo bolje razmisli – to je zapravo normalno! Milan i Snežana Borjan okupili su više od 100 dece za njihov letnji golmanski kamp “GK82 Milan Borjan”, koji će se održati na Zlatiboru od 27. juna do 10. jula.

Zbog ogromnog interesovanja, u planu je dodatni termin i produžetak letnjeg kampa.

“Ovo je fascinantno. Okupiti više od 100 dece za golmanski kamp je nešto što prevazilazi sva očekivanja. Mnogi kampovi toliko dece ne mogu da skupe računajući sve pozicije u timu, a mi smo za kratki period imali preko 100 prijava samo za poziciju golmana”, istakla je na društvenim mrežama Snežana Borjan, direktorka kampa “GK 82 Milan Borjan”.

foto Privatna arhiva

Milan Borjan je ove godine odveo reprezentaciju Kanade na Svetsko prvenstvo, kao kapiten doneo je Zvezdi petu uzastopnu šampionaku titulu, doprineo je i osvajanju Kupa Srbije, odnosno duple krune, a uz sve to – u žiži je interesovanja najmlađih uoči predstojećeg golmanskog kampa “GK 82 Milan Borjan”.

Kapiten Crvene zvezde i kanadski fudbalski reprezentativac krajem prošle godine je odlučio da svoje višegodišnje internacionalno i domaće iskustvo golmana prenese na nove mlade naraštaje. Tako je u januaru održan prvi kamp, zimski, na obali Jadrana u mestu Dobra voda kraj Bara, a sada sledi letnji kamp na Zlatiboru od 27. juna do 10. jula.

foto Privatna arhiva

Siguran da, uz pomoć iskusnih golmanskih stručnjaka, može da uvede decu u materiju golmanskog posla, da ih uz pomoć golmanskih stručnjaka nauči golmanske tehnike pozicioniranja na golu, kretanja i svih osnovnih metoda golmanskog posla, Borjan je ušao u ovaj projekat zajedno sa suprugom Snežanom. Naravno, zbog obaveza u Zvezdi i reprezentaciji Kanade, direktorka kampa je ta koja je omogućila vrhunske uslove polaznicima, pa su tako već posle prvog kampa stizale pohvale sa svih strana, posebno od roditelja mališana koji su primetili neizmernu sreću kod svoje dece nakon dvonedeljne obuke i mini priprema na Jadranu.

foto Privatna arhiva

Golmanski kamp “GK82 Milan Borjan” već je dobio nagradu za razvoj dece, a nema sumnje da će se o ovome tek pričati.

Fantastično!

prinskrin Instagram/Snežana Borjan

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button