Sport

Čak 993 plivača na takmičenju u školskom sportu

Željko Tanasković, Boris Tomić, Slobodan Đurić, Branislava Tešić i drugi podelili medalje najboljima

Bazen Čair u Nišu ugostio je plivače, osnovce i srednjoškolce, koji su pobedili na svojim gradskim takmičenjima, u okviru završnog Državnog prvenstva, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije.

Bilo je lepo gledati školarce, koji su do poslednjeg mesta ispunili tribine, a u bazenu je bilo sjajnih trka. Ukupno 993 dečaka i devojčica borilo se za medalje i titule najboljih u plivanju. 

Takmičenje je otvorio Željko Tanasković, legendarni odbojkaš i predsednik Saveza za školski sport Srbije. Među zvanicama na otvaranju videli smo i Borisa Tomića (generalnog sekretara Saveza za školski sport Srbije), Slobodana Đurića (generalnog sekretara Beogradske asocijacije za školski sport), Branislava Tešića (predsednik Saveza za školski sport Vojvodine), kao i predstavnike gradske vlasti Niša.

foto Savez za školski sport Srbije

Savez za školski sport Srbije nastavlja sa svojim aktivnostima u drugim sportovima, a u stopu ih prati i Beogradska asocijacija za školski sport, koja će u Hali sportova Ranko Žeravica 26. februara organizovati Prvenstvo Beograda za školarce u karateu, dok se spektakl sprema u istoj hali za finala uzrasta 5 i 6 razred Prvenstva Beograda u futsalu. Ove dve organizacije u sprovođenju svojih programa podršku imaju od strane Ministarstva sporta, odnosno Grada Beograda, a preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button