Sport

Čečenski lider Ramzan Kadirov podržao srpske boksere i pozdravio sve u Srbiji

Predsednik BSS naišao na toplu dobrodošlicu u Čečeniji gde ga je ugostio jedan od najmoćnijih ljudi sveta

Boks ujedinjuje, plemenita veština poziva na viteštvo, gradi karakter, uči poštovanju, toleranciji i hrabrosti. Jednostavno, boks stvara patriote.

Delegacija srpskog boksa na čelu sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom u pratnji Željka Mrdakovića, potpredsednika Vojvođanskog i Nedeljka Mandića, predsednika Šumadijskog regiona boksa, bila je gost lidera Čečenske republike Ramzana Ahmatoviča Kadirova koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.

foto BSS

Lider Čečena bio je domaćin u pregovorima oko saradnje srpskog i čečenskog boksa i podržao je dogovor o saradnji, izdvojio je vreme da se upozna sa radom i organizacijom i istakao da podržava svaki vid zajedničkog delovanja. Srpska delegacija naišla je na veliko i bratsko gostoprimstvo od strane domaćina i njihovog prvog čoveka države.

„Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar škole boksa za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u gradu Groznom“, istakao jeprvi čovek srpskog boksa Nenad Borovčanin.

„Čečenski narod je stoprocentno uz Srbiju, kao što je i cela Rusija sa predsednikom Putinom uz Srbiju i njenog predsednika Vučića“

Nenad Borovčanin

Tokom posete srpskih boks zvaničnika Groznom predsednik Kadirov je izrazio spremnost i želju za unapređenje saradnje u narednom periodu i zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na politici sloge i mira među ljudima, bez obzira na veroispovest i pozvao sve pripadnike muslimanske veroispovesti u Srbiji da podrže takvu politiku i da zajedno sa Vučićem jačaju Srbiju.

foto BSS

„Prvi čovek Čečena preneo je tople pozdrave našem predsedniku i srpskom narodu, pa tom prilikom izjavio da je njegov čečenski narod stoprocentno uz Srbiju, kao što je i cela Rusija sa predsednikom Vladimirom Putinom uz Srbiju i njenog predsednika Vučića. Istakao je da namerava dalje da razvija odnose između Srbije i subjekta Rusije-Čečenije, a sve u korist Srbije i njihove otadžbine Rusije“, istakao je Borovčanin.

Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih planetarnih boksera koji je iznikao i stasao iz njihove škole boksa, a reč je o svetskom šampionu Arturu Beterbijevu. Srpska boks delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlađe uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button