Sport

Doček šampiona: I Bogovi plaču

U samo par dana Srbija je postala šampion Evrope u basketu i viceprvak sveta u košarci, a Novak Đoković je osvojio 24. grend slem, četvrti trofej šampiona US Opena. Naših 17 šampiona je u utorak uveče izašlo na balkon Skupštine grada Beograda pod kojim su ih čekale hiljade ljudi, a jedan od najemotivnijih trenutaka imali su Boriša Simanić i Novak Đoković.

Srpskom košarkašu je odstranjen bubreg nakon nezgodnog udarca na meču Svetskog prvenstva protiv Južnog Sudana. Simanić je tek 123 sekunde proveo na terenu i doživeo tešku povredu. Posle prve operacije u Manili je došlo do komplikacije, usledila je druga i jedan bubreg je izvađen.

– Stojim pored velikih šampiona, ali i velikih ljudi, sa kojima imam prijateljski odnos. Pričali smo pre izlaska na balkon, osetio sam njihovu slogu, zajedništvo i taj momenat ljudskosti. Boriša je heroj nacije i zaslužujete da mu svi skandirate – rekao je Đoković.

Obojici su oči bile pune suza, Simanić je ustao sa stolice, zagrlio i poljubio Đokovića.

A pre toga – Novak je plakao kao kiša. Kada je izašao na Balkon posle košarkaša i basketaša, pa kada je video masu fanova sa srpskim zastavama, pa još kada je čuo ovacije – suze su navirale od emocija.

Mnogo je dočeka bilo svih ovih godina, ali ovaj je zasigurno bio jedan od emotivnijih, jer ovo nije bio doček samo sportista, pobednika, već i velikih ljudi!

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button