Sport

Dodeljene tradicionalne nagrade Sportskog saveza Beograda

Novi predsednik SSAB Đorđe Pejčić ponosan na godinu na izmaku

Tradicionalnom godišnjom svečanošću, Sportski savez Beograda je u prisustvu velikog broja zvanica iz sportskog i javnog života zaokružio uspešnu godinu i uručio priznanja za postignute sportske rezultate i sportski doprinos u 2022. godini. 

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, otvorio je skup, pozdravivši prisutne i nagrađene.

Za najboljeg sportistu proglašen je tekvondista Mahdi Hobadaši iz Tekvondo kluba „Galeb“, za najbolju sportistkinju odbojkašica Bojana Drča a najuspešniji parasportista Petar Milenković. Najbolji sportski klub u 2022. je VK „Novi Beograd“, čiji je direktor Slobodan Soro primio priznanje. Dodeljena su i priznanja za najbolje mlade sportiste do 20 godina – veslačima Partizana Mihajlu Dediću i Nemanji Luladžiji, a nagrade im je predao gen sek OKS Đorđe Višacki. Nagradu je dobila i mlada atletičarka Angelina Topić, koja je zbog obaveza bila odsutna.

Nagradu za životno delo dobio je Petar Stakić, dugogodišnji sportski radnik i doajen srpskog rekreativnog sporta. Nagradu mu je uručio Dane Korica.

Među zvanicama bili su i predstavnici Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza Srbije, Beogradske asocijacije za školski sport, Saveza za školski sport Srbije i mnogi drugi. Predsednik SSAB Đorđe Pejčić je istakao da su godinu za nama obeležili brojni sportski događaji, nove titule, uspesi i medalje, kada je grad Beograd bio pokrovitelj preko 32 velika sportska takmičenja kao što je: Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, Svetsko prvenstvo u rvanju, Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku, Svetski kup u veslanju, Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu i preko 60 takmičenja Trofeja Beograda u isto toliko sportova.

foto Sportski savez Beograda

Dodeljena su i posebna priznanja za doprinos u sportskom novinarstvu novinarima Jovanu Sekuliću i Ivanu Cvetkoviću. Svečanost je uveličao hor Braća Baruh pod vođstvom Stefana Zekić.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button