Sport

FIFA pomirila Srbiju i Švajcarsku, Tadić i Džaka zagrljeni čekaju Mundijal

I dok mnogi osporavaju "pomirenje" kapitena Srbije i Švajcarske, portal Samo lepe vesti vidi isključivo pozitivu u karikaturi FIFA

Do početka Svetskog prvenstva u fudbalu ostalo je još nešto više od pet meseci. Poznato je svih 32 učesnika Mundijala u Kataru, a tim povodom FIFA se oglasila simpatičnim crtežim.

Karikatura FIFA izazvala je dosta različitih mišljenja, a mi ćemo naravno u njoj videti – samo pozitivno. Negativno, zapravo, ne vidimo, iako eto neki pokušavaju da ospore zagrljaj Dušana Tadića i Granita Džake.

Naime, FIFA je objavila karikaturz sa 32 fudbalera iz 32 različite selekcije učesnice Svetskog prvenstva, a Srbiju na njoj predstavlja kapiten Dušan Tadić. On je u zagrljaju sa Granitom Džakom, kapitenom Švajcarsk, što je namera da se pokažu pomirljivi tonovi između dve zemlje, odnosno između Srba i Albanaca, jer je poznato da švajcarski tim uglavnom čine albanski igrači. Budući da je prethodni meč Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Rusiji bio veoma buran i uz mnoštvo provokacija od strane Albanaca iz reprezentacije Švajcarske, FIFA je očito stavila akcenat na „pomirenje“, nešto što bi trebalo da bude u novoj grupu novog Mundijala.

Pa i mi razmišljamo tako – igrajmo fudbal, ne vodimo rat!

prinskrin Twitter/FIFA

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button