Sport

I sport i fakultet: Štefanek i Marinković za snažno školovanje sportista

Sportski savez Srbije posetili su predstavnici Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i delegacija Mađarskog univerziteta za sportske nauke.

Predsednik SSS Davor Štefanek zajedno sa generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem dočekao je predsednika Saveta Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, gospodina Bojana Sekulića i prof.dr Milana Mihajlovića, kao i delegaciju Mađarskog univerziteta za sportske nauke koju je predvodila dr Judit Kadar, a činili su je Vivien Amerling, Gabriela Štojalovski i dr Đurđu Suha.

Kako Sportski savez Srbije i Univerzitet “Union – Nikola Tesla” već dugo godina neguju uspešnu saradnju, ovoga puta su se dodatne mogućnosti otvorile dolaskom predstavnika Mađarskog univerziteta za sportske nauke.

„Veoma mi je drago da već dugi niz godina uspešno sarađujemo sa Univerzitetom “Union – Nikola Tesla” na polju edukacije sportista i sportskih stručnjaka. Uvek  dobro dođu nove ideje, a prostora za napredak ima. Nadam se da će u narednom periodu ova saradnja dopunjena mađarskim stručnjacima iznedriti veliki broj edukovanih lica u oblasti sporta, ali i pomoći edukaciju sportista kako olimpijskih tako i neolimpijskih sportova“, rekao je Štefanek. 

foto Sportski savez Srbije

U narednom period Sportski savez Srbije želi posebno da poveća svoje angažovanje na polju edukacije svih onih koji su uključeni u sistem sporta, jer znanje predstavlja važnu kariku ka uspehu, dodao je generalni skeretar SSS Goran Marinković.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button