Sport

Jačanje boksa u regionu: Omladinska Zlatna rukavica u Banjaluci

Banjaluka domaćin Omladinske zlatne rukavice i kola bokserske lige Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ugostio je predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina u Banjaluci gde su razgovarali o jačanju saradnje između boks saveza dve bratske zemlje i gde je dogovoreno da svi bokseri iz Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo boksuju za Srbiju.

„Sa predsednikom Bokserkog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom razgovarao sam o potrebi daljeg jačanja saradnje naša dva bokserska saveza i intergraciji boks lige Srbije i Srpske. Za razvoj boksa u Republici Srpskoj od velikog je značaja pomoć koju pruža Bokserki savez Srbije i srećan sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još bolja i konkretnija. Nenadu sam zahvalio na ogromnoj podršci i doprinosu BSS afirmaciji i popularizaciji boksa u Republici Srpskoj i dao punu podršku aktivnostima koje sprovode“ – istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

foto BSS

Plemenita veština je sport koji uči samokontroli, samopoštovanju, kao i poštovanju drugih, sport hrabrih, doslednih, koji uz telesnu čvrstinu donosi i mentalnu koja je ključ opstanka u današnjem društvu.

“Boks u Srbiji prolazi kroz novo doba renesanse i povratka na staze uspeha kakvi su beleženi na ovim prostorima pre nekoliko decenija. Cilj boks pregalaca u Republici Srpskoj je da se priključi Srbiji na ovom putu i da zajedničkim snagama ovaj sport podignu na nivo koji zaslužuje, a to je stvaranje šampiona svetskog kalibra. Bokserki savez Srbije ima velike mogućnost za rad, usavršavanje i postiže značajne rezultate zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću. Upravo zahvaljujući tome u prilici smo da pomognemo razvoj boksa u Republici Srpskoj kroz zajedničke pripreme, kadrovsku obuku, razvoj stručnjaka, istovremeno učešće boksera u nacionalnim selekcijama, ali i organizaciju takmičenja i u Srpskoj. Dobar primer je Omladinska zlatna rukavica i kolo bokserske lige Srbije koje će se održati u Banjaluci u subotu 26. februara” – rekao je predsednik BSS Nenad Borovčanin.   

foto BSS

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button