Sport

Marko Lazetić prvi Srbin u istoriji Milana

Dojučerašnji fudbaler Crvene zvezde zadužio dres sa brojem 22 i predstavljen na San Siru

Velika čast – mladi srpski fudbaler Marko Lazetić potpisao je ugovor s Milanom.

Dojučerašnji prvotimac Crvene zvezde predstavljen je na San Siru od strane direktora i legende kluba Paola Maldinija. Tom prilikom, zadužio je dres sa brojem 22.

Marko Lazetić stigao je u utorak u Milano, prošao detaljne lekarske preglede, posetio trofejni muzej na stadionu kao i čuveni trening centar Milanelo. Potpisao je ugovor do juna 2026. godine, pa već danas će se staviti na raspolaganje treneru Stefanu Pioliju i trenirati sa ostalim prvotimcima.

foto AC Milan

Zvezdan Terzić, sportski direktor Crvene zvezde, u intervjuu za Kurir je istakao da je klub od prodaje Marka Lazetića zaradio 5.500.000 evra. Ukupan transfer iznosi 7.000.000 evra.

U Milanu su ubeđeni da su doveli izuzetnog fudbalera. To potvrđuje i odluka trenera Stefana Piolija i sportskog menadžmenta na čelu sa Paolom Maldinijem da odbiju ponudu Sampdorije o pozajmici do kraja sezone. Klub iz Đenove garantovao je minute mladom Lazetiću, ali su na San Siru odlučili da je za njega korisnije da bude treći napadač u Milanu, te da uči od Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua.

foto AC Milan

Marko Lazetić je prvi Srbin u dresu Milana u višegodišnjoj istoriji kluba ako se ne računa Bojan Krkić, koji ima srpsko poreklo, ali se uvek izjašnjavao kao Španac. Ujedno, Crvena zvezda je prvi put posle više 30 godina uspešno poslovala sa Milanom. Poslednji as crveno-belih koji je zadužio opremu Milana bio je Dejan Savićević, daleke 1988. godine. Ako uradi i upola onoga što je čuveni Genije učinio u Milanu, mladi Marko Lazetić će napraviti uspešnu karijeru.

Srećno!

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button