Sport

Mirjana Đerić novi član Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta!

Velika čast za srpski kompanijski sport i uopšte našu zemlju u francuskom Bordou

Posle prijema u evropsku i svetsku federaciju pre tri godine, Srpska federacija kompanijskog sporta kao najmlađa organizacija doživela je novi uspeh! Mirjana Đerić jednoglasnom odlukom imenovana je u novog člana Izvršnog komiteta Evropske federacije kompanijskog sporta!

U francuskom Bordou održana je Izborna generalna skupstina Evropske federacije kompanijskog sporta. Aktuelni predsednik Besame Didijer dobio je novi mandat, a na njehov predlog reizabran je i Musa Lami na mestu generalnog sekretara. Novo-staro rukovodstvo nastaviće uspešno vođenje evropskog i svetskog kompanijskog sporta, ovoga puta uz direktno učešće i jedne Srpkinje.

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

Mirjana Đerić je u Izvršni komitet Evropske federacije kompanijskog sporta ušla na lični predlog predsednika Besame Didijera, jednoglasnom odlukom na glasanju koje je na kraju propraćeno aplauzom. Pored nje, predstavik Srbije na Izbornoj generalnoj skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta, u odsustvu predsednika Velizara Đerića, bio je i generalni sekretar Srpske federacije kompanijskog sporta Žarko Gvero.

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

“Velika mi je čast što ću predstavljati Srbiju u ovom visokom telu evropskog kompanijskog sporta. Posle nagrade Skupštine grada Beograda za solidarnost usled pandemije kovid-19, koju sam primila u ime Srpske federacije kompanijskog sporta, prijemom u Izvršni komitet Evropske federacije kompanijskog sporta nastaviću da protežiram zdrave sportske vrednosti za dobro nacije”, istakla je između ostalog Mirjana Đerić.

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

Pored ovog uspeha, Srbija je doživela još jednu čast. Na generalnoj skupštini verifikovano je poverenje našoj zemlji, konkretno Srpskoj federaciji kompanijskog sporta, da u martu 2024. oragnizuje 15. Evropske zimske kompanijske igre na Jahorni, koje su prethodne zime otkazane na predlog Evropske federacije kompanijskog sporta zbog pandemije koronavirusa.

foto Srpska federacija kompanijskog sporta

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button