Sport

Mladen Krstajić zvanično novi selektor Bugarske: Juriš na Evropsko prvenstvo 2024!

Selektor Srbije na poslednjem Svetskom prvenstvu sada će predvoditi bugarski nacionalni tim na putu za Euro u Nemačkoj

Mladen Krstajić je novi selektor fudbalske reprezentacije Bugarske. Ono što se nagoveštavalo prethodnih dana, sada je dobilo i potvrdu u Sofiji.

Legendarni igrač Partizana i Verdera, selektor Srbije s prethodnog Mundijala, a do skoro trener izraelskog Makabija, potpisao je dvogodišnji ugovor u Fudbalskom savezu Bugarske.

Krstajić je predstavljen danas u Nacionalnom trening centru fudbalske federacije Bugarske. Uz njega su bili predsednik domaćeg saveza Borislav Mihajlov i sportski direktor Georgi Ivanov. Predstavljeni su i članovi stručnog štaba koji će raditi sa Krstajićem, a koje je on izabrao (asistenti Stefan Janković, Nemanja Milinčić i trener golmana Darko Božović).

foto Slobodan Đurić

Ovo će Krstajiću kao treneru biti druga reprezentacija koju će predvoditi, jer je predvodio i reprezentaciju Srbije.

„Čast mi je jer su naši susedi izabrali mene za novog selektora. Bugarska u reprezentativnom seniorskom fudbalu u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate. Učiniću sve da to promenim. U poslednjih osam utakmica koje su igrali, promenili su se silni igrači i čak sedam golmana. To nije dobro. Moramo napraviti kostur tima i uigravati se. Naredna tri dana ću gledati nekoliko utakmica u domaćem šampionatu i čuo sam da imaju puno sjajnih mladih fudbalera. Sa mojim timom trenera imam plan i program i jedva čekamo da počnemo da radimo“, istakao je Mladen Krstajić.

Na predstavljanju srpskog trenera bio je i ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović, koji je Mladenu Krstajiću poželeo dobrodošlicu i puno uspeha.

foto Slobodan Đurić

„Bugari su po mentalitetu slični nama. Imaju i puno igrača koji igraju širom sveta. Srbija je u seniorskom fudbalu izašla na pravi put. Drago mi je jer sam predvodeći reprezentaciju Srbije učestvovao u formiranju sadašnjeg tima, koji je Piksi odveo na Svetsko prvenstvo. Verujem u sebe, volim da radim i nadam se da će početi i dobri rezultati Bugarske u reprezentativnom fudbalu“, zaključio je Mladen Krstajić.

Prvi cilj Mladena Krstajića biće da odvede Bugarsku na Evropsko prvenstvo 2024, kao i da povrati ugled bugarskom nacionalnom timu koji je nkako nestao od one generacije Hrista Stoičkova. Tim portala „Samo lepe vesti“ želi puno uspeha našem stručnjaku na novom zadatku.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button