Sport

Nikola Penić ugostio bokserku Jelenu Janićijević

"Bokserski savez Srbije radi fantastičan posao, a potvrda toga je nova medalja", istakao je sekretar za sport i omladinu grada Beograda

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić primio je Jelenu Janićijević koja je na Evropskom prvenstvu u boksu u Budvi osvojila bronzanu medalju u olimpijskoj kategoriji do 66 kilograma i postala prva srpska bokserka u sa odličjem na evropskim šampionatima.

Penić je čestitao našoj sportistkinji na osvojenoj medalji i postignutim uspesima. 

„Zadovoljstvo mi je što je Jelena Janićijević bila naš gost. Ona je osvajačica prve medalje na evropskim prvenstvima u istoriji Srbije, kada je seniorska konkurencija u pitanju i zaista smo ponosni što je u svojoj 38. godini postigla takav uspeh“, istakao je Penić i dodao:

„Srpski i beogradski boks su poslednjih godina u ekspanziji. Bokserski savez Srbije radi fantastičan posao, a podsetiću da smo bili domaćini i Svetskog seniorskog prvenstva, što je bio jedan od najznačajnijih događaja prošle godine. U narednom periodu poseban akcenat ćemo staviti na bokserski sport u Beogradu i učiniti sve da unapredimo njegovo funkcionisanje“ izjavio je Penić, podsetivši da je Jelena Janićijević akademski građanin sa diplomom engleskog jezika Univerziteta u Beogradu i poliglota koji govori čak pet jezika.

Prijemu su prisustvovali Jelenin trener Stefan Hubert, sa kojim ona zajedno radi u novo beogradskom Bokserskom klubu Blokovi.

foto Bokserski savez Srbije

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Check Also
Close
Back to top button