Sport

Obeležen 112. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

Božidar Maljković položio lovorov venac na spomen ploču hotela Moskva gde je 1910. osnovan Srpski olimpijski klub

U beogradskom hotelu „Moskva“, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, obeleženo je 112 godina olimpijskog pokreta u Srbiji – 112. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije.

Poštujući višegodišnju tradiciju, na spomen ploču ispred hotela Moskva u kojem je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije. Proslavi rođendana prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a dan su uveličali i sportisti olimpijci – džudista Aleksandar Kukolj, košarkašica Sonja Vasić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić.

prinskrin Instagram/Ministarstvo omladine i sporta
prinskrin INstagram/Ministarstvo omladine i sporta

„Punih 112 godina posvećenih vrhunskim sportskim vrednostima i olimpijskom duhu u Srbiji, zemlji koja sport živi i slavi! Na Olimpijskim igrama u Tokiji oboren je rekord u broju osvojenih medalja, nikada ranije Srbija nije imala veći broj medalja na međunarodnim takmičenjima u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima. Sport je pomerio sve granice uspeha, ali mi nastavljamo još jače da oborimo i sopstvene rekorde“, stoji na Instagramu ministarstva omladine i sporta.

foto OKS

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button