Sport

Red druženja, red takmičenja: Uspešno završene Male olimpijske igre u Beogradu

Više od 7.000 dece upotpunilo sjajnu manifestaciju. Goran Vesić, Željko Tanasković i Dragana Pešić Belojević delili medalje najboljima

Bilo je veličanstveno prethodnih dana u Beogradu, gde su s uspehom održane Male olimpijske igre za učenike i učenice svih beogradskih opština.

Red druženja, red takmičenja – tako je izgledala manifestaciuja koja je oduševila sve! I decu, i roditelje, i prosvetne radnike, i čelnike grada Beogarda.

Završni događaj održan je u Hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, a organizator je bila Beogradska aoscijacija za školski sport, uz partnerstvo sa Gradom Beogradom.

Medalje su delili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Evropske federacije školskog sporta Željko Tanasković i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojevič. Uz njih su bili i Vesna Ćilerdžić, predsednica Beogradske asocijacije za školski sport, Momčilo Stanojković, sportski direktor BAŠS i mnogi drugi.

Na Malim olimpijskim igrama učestvovalo je preko 7.000 dece, a najbolji će predstavljati glavni grad na republičkom takmičenju koje godinama unazad uspešno organizuje Savez za školski sport Srbije. Takmičenje je posmatrala i Vesna Čitaković, jedan od najboljih srpskih odbojkašica svih vremena.

„Draga deco, hvala vam što ste učestvovali na našoj Maloj olimpijadi. Želim vam da jednog dana postanete istinski olimpijski šampioni i slušate himnu Republike Srbije na pobedničkom postolju“, poručio je osvajačima medalja Goran Vesić.

foto Grad Beograd

„Važno je ulagati u školski i rekreativni sport, jer su to naši budući šampioni. Bez ulaganja u ovu decu, nećemo imati olimpijske prvake ili jednog Vasilija Micića na primer. Zato sam srećan, jer Grad Beograd nikada više novca nije ulagao u školski sport“, dodao je Vesić.

Pre dodele medalja najboljima, uručeni su pokloni učenicama Gimnazije Patrijarh Pavle iz Rakovice, koje su na Školarijadi u Francuskoj, u basketu 3 na 3 osvojile bronzanu medalju.

Plasman finala Gradskog beogradskog školskog prvenstva u malim olimpijskim Igrama za učenike i učenice – I razred: 1. OŠ „Lazar Savatić“ (Zemun), 2. OŠ „Danilo Kiš“ (Voždovac), 3. OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ (Stari grad), II razred: 1. OŠ „Svetozar Miletić“ (Zemun), 2. OŠ „Filip Filipović“ (Voždovac), 3. OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Učenici III razred: 1. OŠ „Svetozar Miletić“ (Zemun), 2. OŠ „14. oktobar“ (Rakovica), 3. OŠ „Danilo Kiš“ (Voždovac). Učenice III razred: 1. OŠ „14. oktobar“ (Rakovica), 2. OŠ „Svetozar Miletić“ (Zemun), 3. OŠ „Danilo Kiš“ (Voždovac).

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button