Sport

Srbija opet evropska sila u boksu! Predsednik Vučić ugostio šampione i najavio izgradnju bokserskog centra u Beogradu

Bokseri posle 37 godina doneli evropske medalje u Srbiju, predsednik države čestitao svima i pohvalio rad predsednika BSS Nenada Borovčanina

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je osvajače zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u boksu Vahida Abasova i Artjoma Agejeva, kao i članove delegacije Bokserskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije i, tom prilikom, poručio da se srpski boks na velika vrata vraća u Evropu i svet.

Predsednik Vučić je istakao da je boks, kao jedan od najpopularnijih sportova u bivšoj Jugoslaviji, donosio mnoge medalje i primetio da je prošlo 37 godina od kada je legendarni Ljubiša Simić osvojio medalju. On je zahvalio svima koji predano rade na snaženju boksa, a posebno predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu.

foto Bokserski savez Srbije

Nakon višedecenijskog zatišja smo osvojili dva zlata, a bili smo blizu još jedne medalje. Nisam mislio da je moguć tako brz povratak u Evropu i svet. Uz podršku iz Rusije, i u stručnom kadru, i u organizacionom smislu, uspeli smo da napravimo velike pomake. Hvala ljudima koji rade na tome, pre svega Nenadu Borovčaninu. Veliko hvala svim ljudima koji su se borili i nikada se nisu stideli svoje države, borili se da srpsku zastavu vrate na pijedestal svetskog boksa. U teško vreme i za našu zemlju, ove dve medalje su nam došle kao melem na ranu i zahvaljujem Artjomu Agejevu i Vahidu Abasovu na izvanrednoj požrtvanosti. Kada sam pitao Agejeva odakle ste, rekao mi je – iz Srbije. Hvala im što se bore za Srbiju. Srbija je njihova zemlja, država, neka druga im je otadžbina i mesto porekla. Ja sam zahvalan i uveren da su, uz svoju sportsku slavu, zavoleli našu zemlju“, poručio je predsednik Vučić i najavio izgradnju velikog bokserskog centra u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu, projekat čija je vrednost između tri i četiri miliona evra, od čega je jedan milion evra obezbedio Boskerski savez Srbije.

Mnogo sam ponosan na vas. Hvala što volite svoju zemlju i što sa ponosom, i u srcu, i na svojim ramenima, nosite zastavu Srbije“, zaključio je predsednik Vučić.

foto Bokserski savez Srbije

Vahid Abasov, jedan od zlatnih boksera, poručio je da je ovo zajednička pobeda i zahvalio na svoj pomoći koju boks dobija od države.

Ovo je zajednička pobeda, nas, naših trenera i našeg naroda, a posebno hvala predsedniku Aleksandru Vučiću. Verujem da je ovo samo početak, a mi ćemo se potruditi da srpski boks bude najbolji na svetu“, rekao je Abasov, osvajač zlatne medalje na šampionatu Evrope u Jermeniji.

Selektor srpske reprezentacije Milan Piperski poklonio je predsedniku Vučiću veliku boksersku rukavicu sa potpisima svih reprezentativaca, a rukavicu sa Evropskog prvenstva u Sofiji, na kojem je postala juniorska šampionka, poklonila mu je Sara Ćirković. Predsednik Nadzornog odbora Bokserskog saveza Srbije Abdul Abakarov uručio je predsedniku Vučiću zlatnu medalju sa prvenstva u Beogradu.

Related Articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button